SÅ KAN DU BIDRA

Swisha en gåva

Som privatperson kan du vara med och bidra ekonomiskt till Human Bridge insatser. Din gåva gör det möjligt att hjälpa fler människor.

Swisha ditt bidrag till 900 41 85 eller via bankgiro 900-4185. Märk din gåva med ”Första hjälpen Human Bridge” så används den där behovet är som störst just nu, exempelvis i insatser vid humanitära katastrofer.

Human Bridge har 90-konto vilket innebär att minst 75 % av de pengar som samlas in används i direkta biståndsinsatser.

Skänka varor

Vi tar gärna emot textilier, möbler och inredning som du inte längre använder. Ta kontakt med din lokala Lindrabutik för mer information om var och när du kan lämna dina saker.

 

GE AV DIN TID

Bli volontär

Vill du hellre ge av din tid? Då är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse som volontär i någon av våra butiker.

Vi har ofta behov av frivilliga som kan hjälpa till i kassan, med skyltning, prissättning och andra vanligt förekommande butiksuppgifter. Våra volontärer är i olika åldrar och har olika bakgrund, men har som gemensam drivkraft att använda sin tid för att göra gott för andra.

Så oavsett om du trivs med att träffa människor, vill öva dig i språk eller bara älskar secondhand, så är du varmt välkommen att ansöka om att bli volontär hos oss på Lindra Second Hand. Som volontär kan du själv välja hur mycket du vill jobba, vi kommer tillsammans överens om ett upplägg som passar dig.

GE AV DIN TID

Sticka babypaket

Du kan också tillverka ett babypaket. Ett sätt att hjälpa nyförlösta mammor i Afrika och Östeuropa där många kvinnor föder sina barn hemma, långt från medicinsk hjälp. Tillgången på babypaket gör att fler kvinnor väljer att söka sig till lokala kliniker för att föda, vilket innebär både säkrare förlossningar och att fler barn överlever. 

Ett babypaket består av det nödvändigaste för en nyfödd bebis:

* en filt, cirka 60×80 cm, stickad eller virkad
* frottéhandduk 50×70 cm
* tvättlapp
* barntvål
* tre tygblöjor
* två bodys stl 56-68 eller skjortor/tröjor och byxor
* fyra säkerhetsnålar till tygblöjorna
* en tröja eller kofta 
* mössa i samma storlek som övriga kläder

Packa innehållet i filten och försegla med säkerhetsnålarna. Lämna ditt babypaket i din lokala Lindra-butik. Du kan också skicka det till huvudkontoret på adressen Human Bridge, Bergmossevägen 6, 574 53 Holsbybrunn.