OM LINDRA SECOND HAND

Den självklara platsen för dig som gillar schyssta prylar.

I våra butiker hittar du allt från möbler, porslin och belysning till kläderna som blir dina nya stilfavoriter. Återbrukade föremål och plagg som får nytt liv i ditt hem och i din garderob. En bra affär – både för dig och för miljön.

Men när du väljer att handla hos oss på Lindra gör du även en insats för andra. Överskottet från Lindras butiker går nämligen till biståndsinsatser genom Human Bridge. Det innebär att du bidrar till att människor världen över får tillgång till bättre och säkrare sjukhusvård i sin närmiljö.

Tack för att du vill vara med och göra skillnad tillsammans med oss!

Varför second hand?

Omtanken om människor och miljö är vår drivkraft.

Återanvändning och återvinning är centralt för all vår verksamhet. Vi samlar in och säljer kläder och textilier som får nytt liv hos nya användare och samtidigt finansierar biståndsinsatser som består av rekonditionerad sjukvårdsutrustning.

Att återanvända istället för att köpa nytt är ett effektivt sätt att hushålla med jordens resurser eftersom det bidrar till minskad förbrukning av både vatten, energi och kemikalier.

Som exempel beräknas ett nyproducerat klädesplagg ha en miljöpåverkan med mellan 2 och 8 kg växthusgaser samtidigt som det kräver upp emot 2 500 liter vatten vid tillverkningen.

Lika viktig som miljön är våra sociala insatser. Lindra Second Hand ska vara en plats för meningsfull gemenskap där alla kan känna sig välkomna. I vår verksamhet finns personal och volontärer men vi erbjuder även platser för sysselsättning och rehabilitering till personer som behöver exempelvis språk- eller arbetsträning.

Arbetsträning & praktik

Lindra Second Hand är en arbetsplats för alla.

Du som behöver en trygg miljö för att utvecklas i arbetslivet kan hitta den hos oss. Din insats är viktig! Arbetsuppgifterna kan anpassas efter din förmåga.
Sociala insatser är en central del i vårt uppdrag. Vi tycker att det är viktigt att ge människor möjlighet att växa och utvecklas efter sina egna förutsättningar.
Vi erbjuder arbetsträning och förstärkt arbetsträning i samarbete med Arbetsförmedlingen och aktuella underleverantörer. Hos oss finns även möjlighet till praktik och arbetsprövning. Bland våra samarbetspartners finns Misa, Jobbtorget Stockholm och Frivården.
Att jobba på Lindra Second Hand innebär arbetsuppgifter som är vanligt förekommande i butik. Det kan exempelvis vara:

* Varuplock
* Stå i kassan
* Möta kunder
* Skyltning
* Städa och hålla ordning

Vi erbjuder även arbetsträning i beredningen. Där ligger fokus på lager och logistik, vilket exempelvis kan innebära att delta i transportuppdrag med hämtning och lämning av textilier.
Det finns stora möjligheter att anpassa aktiviteter och arbetstider efter individuella förutsättningar.
Ta kontakt med butiksföreståndaren för Lindra Second Hand lokalt för mer information. Kontaktuppgifter hittar du här.

Vill du ha en Lindrabutik på din ort?

Vi tar gärna emot tips på lokaler som kan passa för nya Lindrabutiker. Har du en idé om var det behövs en Lindrabutik? Eller är du fastighetsförvaltare och vill ha Lindra Second Hand som hyresgäst? Välkommen att kontakta oss!