Nya butikschefen i Hjo förlänger öppettider

Lagom till turistsäsongen valde Lindra Second Hand i sommarstaden Hjo att hålla öppet sex dagar i veckan i stället för, som tidigare, tre. Det föll väl ut och därför har butiken fortsatt på samma spår även resten av året, med vissa justeringar. Bakom satsningen står Pauline Kristensen, som axlade rollen som butikschef våren 2023.

Pauline Kristensen jobbade tidigare som handledare på kommunens arbetsmarknadsenhet som har sina lokaler vägg i vägg med Lindrabutiken. När rollen som butikschef utlystes valde hon att söka och i maj påbörjade hon sitt nya jobb.

-Jag kände att det var dags för något nytt. Det här var en tjänst som tilltalade mig både när det gäller ansvarsdelen och att få möta människor. Här får jag utvecklas samtidigt som jag kan använda min kunskap och känna att jag bidrar, säger hon.

I butiken jobbar förutom Pauline två ordinarie personal. Här finns också värdefulla resurser i form av volontärer och personer i arbetsträning eller rehabilitering.

-Vi har exempelvis ett fint samarbete med socialpsykiatrin i kommunen. Det är också viktigt för oss att ha en dialog med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan för att visa att vi finns och kan hjälpa till med praktik och arbetsträningar. Vi anpassar arbetet efter personernas förutsättningar så att de ska känna sig trygga, säger hon och tillägger att hon har god nytta av sin bakgrund som utbildad beteendevetare och socialpsykolog. 

Pauline gillar att jobbet är varierat och att ingen dag är den andra lik.

-Jag har ju huvudansvaret för personalen och ägnar en dag i veckan åt administrativa uppgifter, men annars är jag överallt och hjälper till. Sorterar, diskar, åker till återvinningscentralen, jag hugger i där det behövs. Jag tror att det är viktigt som chef att engagera sig och vara beredd att smutsa ned sig, det är så man får engagerade anställda, säger Pauline.

Under sommaren valde hon att tillsammans med sina anställda gå ifrån de tidigare öppettiderna och hålla Lindrabutiken i Hjo öppen 10-18 alla vardagar samt 10-14 lördag.

-Hjo är en sommarstad, vi ville ta vara på det. Det föll väl ut och efter sommaren valde vi att fortsätta, men vi korrigerade tiderna lite och öppnar vid 11 istället. Feedbacken vi fått är att många tycker att det är bra att vi är tillgängliga. Andra secondhandbutiker i Hjo har begränsade öppettider vilket gör att folk kommer till oss i första hand.