Lindra öppnar butik i studentområde

I mars slår Lindra Second Hand upp portarna till en ny butik på det nybyggda universitetsområdet Albano i Stockholm. Butiken, som kommer ha stora skyltfönster ut mot gatan, blir mindre än Lindras övriga butiker och har fokus på kläder. Men även mindre möbler och saker i kategorin hem och hushåll ska finnas i butiken.

-Vi blev faktiskt kontaktade av Svenska Bostäder som hade uppmärksammat oss och tyckte att vårt koncept skulle passa bra in i området. Miljö och hållbarhet genomsyrar hela Albano och är ett tema som återkommer överallt, inte minst i materialval, butikskoncept och så vidare. Vi känner oss stolta och utvalda, säger Lindras verksamhetsledare och regionchef Stockholm Helena Johannesson Edberg.

Hon hoppas att fler än studenterna ska hitta till butiken och kanske även få upp ögonen för Lindras andra butiker.

-Vi vill presentera en välkomnande, fräsch och unik secondhand-butik som kunderna både pratar och instagrammar om. Vi vet att många studenter och ungdomar är intresserade av secondhand, dels för att det är trendigt, dels för att det ofta är nödvändigt för dem att handla billigt på grund av begränsad ekonomi. Vi hoppas att de kan sprida ryktet om oss även utanför studentområdet, säger Helena.