LINDRA Second Hand

HB_logo

Överskottet från Lindras second handbutiker går till att samfinansiera biståndsprojekt som Human Bridge genomför, bland annat i samarbete med Läkarmissionen och Erikshjälpen. Stiftelsen Human Bridge samlar in, rekonditionerar och skickar ut sjukvårdsmaterial och handikapphjälpmedel främst till länder i Afrika och Östeuropa.

Tanken är att ett så brett och användbart sortiment som möjligt ska sändas ut, allt ifrån sjukhussängar och teknisk utrustning till kirurgiska instrument och förbrukningsartiklar. Allt kan vara av värde! Även textilier, kläder och skor, samlas in och skickas antingen ut i direkta biståndsinsatser eller generar intäkter till olika biståndsprojekt genom exempelvis försäljning i Lindra Second Hands butiker.

När du handlar i Lindras second handbutiker bidrar du till att hjälpa människor runt om i världen. På så vis blir din handling till en god handling, i dubbel bemärkelse!

Läs mer på Human Bridges hemsida.

Aktuellt

Klicka här för
att läsa mer

Fotbollskläder till flickor i Mocambique Möjligheten att spela fotboll har gett både bättre studieresultat och bä... Läs mer

668 ton ger tryggare sjukvård Fler personer har kunnat gå igenom livsnödvändiga operationer, fler barn ... Läs mer

19 995 julklappar 2017 Klapparna i 2017 års Aktion Julklappen har nått fram. Paket har öppnats, ... Läs mer