LINDRA Second Hand

‹‹ Till Aktuellt

20
okt

Utdelning av mat och fotbollar till flyktingar i Erbil, Irak

20 oktober, 2014

1901299_543965302416475_4981809261323540414_n

Utan skor på fötterna och bara lite kex som mat, så beskriver Annika på Human Bridge situationen för de nyanlända flyktingarna till staden Erbil i norra Irak.

Annika på Human Bridge är just nu i Irak för att försöka få en uppfattning om det som händer där. Hon och de andra i resesällskapet har till en början befunnit sig i staden Erbil i den nordöstra delen av landet. Under en av de första dagarna i området fick de besked om att 500-600 nya flyktingar var på väg in till staden. Dessa människor skulle då ha rest i två dagar för att komma i säkerhet. Annika berättar om hur barnen saknar skor på fötterna, hur de bara har lite kex att äta och att det enda de har fått med sig är det de har på kroppen. De har ingenstans att ta vägen och förmodligen väntar en natt under bar himmel. Annika tillsammans med resten av sällskapet försåg under förra onsdagen dessa nya flyktingar med ett mål varm mat då de inte fått äta ordentligt under sina dagar på flykt.

Istället för att följa sin plan som var att Annika och de andra på torsdagen skulle resa vidare bestämde de sig för att stanna kvar och hjälpa till ytterligare på platsen, och samtidigt prata med flyktingarna i ett försök att förstå allt det fruktansvärda de utsatts för. Under torsdagen delade de ut fotbollar som gjorde succé, rullstolar, kläder och leksaker.

Human Bridge har sedan förra våren gjort insatser i Irak och Syrien och fortsätter att förbereda sändningar till flyktingar i området. Insatserna samfinansieras av Läkarmissionen.

Vill du vara med och stötta insatserna? Vi tar tacksamt emot din gåva på plusgiro: 90 04 18-5 eller bankgiro: 900-4185. Märk din insättning med ”Flyktingar Irak”.