LINDRA Second Hand

‹‹ Till Aktuellt

05
nov

Ny butik i Nybro 22 november

5 november, 2014

Omslagsbild Nybro

Hyllor ska monteras, kläder hängas upp och möbler ställas fram. Förberedelserna pågår för fullt i Lindra Second Hands nya lokaler på Flyebovägen 11. Den 22 november slås portarna upp.

I våras började arbetet med att göra iordning lokalerna i det gamla industrihuset på Flyebovägen i Nybro till butikslokal. Väggar och tak skulle målas, golv gjutas om, diskmaskin installeras och fasad och entré fixas. Anledningen till att man valt att öppna en Lindrabutik i Nybro är att det finns flera Lindrabutiker i Kalmarområdet och på så sätt hoppas man kunna samordna leverenser och liknande. Lokalen på Flyebovägen var ett självklart val.

– Vi tittade på flera lokaler i Nybro men föll direkt för denna. Högt i tak och den där rätta industrikaraktären som Lindra ska ha. Dessutom ligger lokalen nära centrum, säger PO Chaeder verksamhetsledare för Lindra Second Hand.

Lindras butiker får sitt material genom biståndsorganisationen Human Bridge, Vetlanda, som samlar in textilier, kläder och skor runt om i landet. Men det kommer givetvis att finnas möjlighet för privatpersoner att lämna in varor direkt till butiken i Nybro och en bil ska finnas som kan hämta möbler hemma hos den som vill skänka.

En viktig del i arbetet i butiken är de frivilliga insatserna och det finns alltid plats för fler.

– Den som vill vara volontär i vår butik får väldigt gärna höra av sig. Vi har alltid behov av fler som hjälper till. Att vara volontär är viktigt på så många sätt, dels hjälper man till rent praktiskt att avlasta övrig personal och dels är det ett värdefullt inslag i ens eget liv – att få känna sig behövd och få göra en meningsfull insats för människor i vår omvärld, säger PO Chaeder.

Missa inte premiären av Lindra Nybros butik den 22 november, och kom ihåg att när du handlar i Lindra Second Hands butiker bidrar du till att hjälpa människor runt om i världen. På så vis blir din handling en god handling – i dubbel bemärkelse!